SpäťÚvodINFORMÁCIE - KOMENTÁRE › Voľby do Dozornej rady ST, a.s. 2018, časť II.

Voľby do Dozornej rady ST, a.s. 2018, časť II.

12.február 2018 / redakcia

Termín volieb členov Dozornej rady ST, a.s. za zamestnancov, ktoré sa uskutočnia v dňoch 12.-15. marca 2018, sa blíži. Prinášame základné informácie, podobne ako pred piatimi rokmi, pri predchádzajúcich voľbách do dozornej rady.

Ďalšie  informácie o voľbách nájdete aj na firemnom intranete.



Dozorná rada
Dozorná rada je kontrolným orgánom spoločnosti, ktorý dohliada na rozhodnutia predstavenstva firmy, hospodársku a finančnú činnosť, účtovníctvo a pod. V zmysle stanov spoločnosti ju tvorí päť členov, pričom troch menuje akcionár spoločnosti, vrátane predsedu rady a dvoch členov volia zamestnanci firmy.

ZÚČASTNIŤ SA VOLIEB !!!
Možno najdôležitejšia úloha. Výsledky volieb sú platné len pri účasti nadpolovičnej väčšiny zamestnancov. Ak členovia rady za zamestnancov nebudú zvolení, bude mať dozorná rada len troch členov. Bude funkčná a uznášaniaschopná aj v takomto počte a asi netreba veľa dumať, aby sme zistili, komu by vyhovovalo najviac, keby sa tak stalo...
Je preto dôležité, aby sa volieb zúčastnil potrebný počet zamestnancov. Pri nižšej ako nadpolovičnej účasti a neplatnosti by dozorná rada, aspoň dočasne, mala len nemeckých členov...

Kandidát na člena dozornej rady
Môže sa ním stať každý zamestnanec firmy v pracovnom pomere, ktorý splní podmienky určené zákonom. Tie platia pre každého kandidáta bez ohľadu na to, akým spôsobom kandiduje a koho podporu získal. Tú môže získať buď ako nominant odborového zväzu alebo po získaní podpory zamestnancov.

Zamestnanecký kandidát
Aby sa ním stal, musí predpísaným spôsobom získať podporu minimálne 10% zamestnancov prostredníctvom podpisových petičných hárkov. Počet takýchto kandidátov nie je obmedzený.
OZ Telekom nebude do tejto aktivity nijako vstupovať a ovplyvňovať ju. Je len vecou a na rozhodnutí zamestnancov pripojiť svoj podpis pod kandidatúru kolegu, ktorý ich požiada o podporu. Je však možné, že sa ku kandidatúre niektorých 'zamestnaneckých kandidátov' vyjadríme v predvolebnom období.

Kandidáti odborových zväzov
V zmysle volebného poriadku môžu oba odborové zväzy ponúknuť najviac po troch kandidátoch. O konečnej kandidatúre za OZ Telekom rozhoduje predsedníctvo odborového zväzu, pričom na svojom poslednom zasadnutí 7.februára schválilo dvoch kandidátov za náš OZ.
Prvým je predseda odborového zväzu Drahoslav Letko, ktorý bol členom dozornej rady aj v uplynulom období a druhým Zdenka Cigániková, v OZ vykonavajúca funkciu tajomník-ekonóm.



Ďalšie informácie prinesieme v nasledujúcich článkoch k téme volieb.

12.2.2018 - DL

Komentáre

Pridať komentár

Zatiaľ nebol pridaný žiaden komentár.

ANKETOVÉ OTÁZKY

Počet návštev 3894771
Počet loginov 127943